Jessica Mills

Jessica Mills added an event 15 02 2018

22-02-2018

Internationaal zakendoen? Dat kan zo!

Stel jij jezelf wel eens de vraag; moet ik gaan opschalen naar het buitenland, voor inkoop of verkoop? Of heb je die knop al doorgehakt, maar weet je niet waar je moet beginnen of wat de valkuilen zijn? Krijg antwoord op je vragen en spar met de ervaren ondernemers!

Anne van Tubbber, Bertus van Buku en Corné van Hifi Corner delen en helpen je.

Drie ervaren ondernemers zullen hun ervaringen en bevinding met jullie delen over cultuur, regelgeving, internationale partnerships sluiten en de vraagstelling of het allemaal waard is en nog veel meer. Je kan zelf vragen stellen en daarnaast ga je aan de slag met het 'internationaal zaken doen' -canvas!

Op het zuiderdiep organiseert de Gemeente Groningen en Founded in Groningen de workshop "Internationaal zakendoen dat kan zo". Het programma staat hieronder beschreven, voor eten wordt gezorgd. Jullie hosts: Lian de Boer & Jessica Mills

Programma:
17:15 Inloop
17:30 Kick-off
18:00 - 19:30 Interactive workshop
19:30 - 20:15 Borrel

De ervaren ondernemers:

Corné Willigen van Hificorner.nl
Hificorner.nl is volgens Van Willigen dé online en offline audio-video en HiFi-specialist van de Benelux. Naast winkels in Amersfoort en Groningen, bestiert hij via het internet een afzetmarkt in heel West-Europa. “We zetten erg sterk in op ‘omnichannel’, oftewel de combinatie van offline en online. Dat maakt ons in deze markt heel erg uniek”, zegt Van Willigen zelf.
Begin vorig jaar zei hij naar de Duitse en Franse markt willen te uit te breiden. Hoe dat ging? Corné legt het uit.

Bertus Jan Epema van Buku
'Onze eigen Bertus Jan'(wie binnen StartUp Assist Donar kent hem niet?!) bouwt al bijna 2 jaar aan BUKU; spotify voor studieboeken. Het is niet gemakkelijk om alle uitgevers ter wereld aan boord te krijgen, want in ieder land is er een ander verdienmodel of incentive. Daar is hij nog volop mee bezig, en runt een pilot met de Hanzehogeschool in Groningen, terwijl hij ook meedoet voor een tender in Maleisië. Als hij deze wint dan zal hij alle studieboeken voor het hele land online mogen verzorgen. Hoe pakt hij dit aan? Bertus Jan vertelt!

Anne de Vries van Tubbber
Tubber is de Airbnb voor zeilboten, ze hebben al klanten over de hele wereld maar verhuren in zo'n ongeveer 10+ landen met name in Zuid-Europa en Zuid-Amerika. Onlangs hebben ze de Oranje Handelsmissiefonds 2017 gewonnen en zijn ze aan het kijken of ze voet aan wal kunnen krijgen in Amerika. Tegelijkertijd is Tubbber al ver met het uitbreiden naar Duitsland maar met de Fransen zal Anne waarschijnlijk geen zaken doen.
Waarom niet? En hoe doe je dat eigenlijk, in meerdere landen tegelijkertijd uitbreiden? Daar kom je de 22ste achter!

Internationaliseren? Zorg dat je erbij bent!

Other events

view calendar