Jessica Mills

Jessica Mills added an event 10 05 2019

04-06-2019

Founder Talks : Christel Werkman & Marc Schriemer

Dinsdagavond 4 Juni is het zover: de negende editie van Founder Talks, dé ondernemerstalkshow voor en door Groningen.

Hoe zet je een sector op z’n kop die al duizenden jaren oud is? En hoe hou je je staande als klein bedrijf in een rechtszaak tegen een tech gigant als Apple? Christel Werkman van Werkman Horseshoes zorgde met haar 100 jaar oude bedrijf voor een wereldprimeur. Serie-ondernemer Marc Schriemer zette drie succesvolle bedrijven op, maar de weg naar succes was niet zonder hobbels. De twee Groningse ondernemers spreken tijdens een nieuwe Founder Talks over passie, innovatie en de heikele punten en moeilijke beslissingen die daarbij komen kijken.

Christel Werkman - Paardenvrouw goes Black

Christel Werkman staat aan het roer als de 4de generatie van het Werkman Horseshoes. Het bedrijf, al meer dan 100 jaar midden in de woonwijk Helpman gevestigd, is wereldleider op het gebied van hoefijzers. Met verkoop in Europa, Mexico, Japan, Israël, Amerika en Turkije.

Sinds begin dit jaar heeft ze het hoefijzer de 21ste eeuw in geslingerd. "Black" is een hoefijzer uitgerust met de nieuwste tech. Het helpt de smit de gezondheid van het paard te monitoren, blessures te voorkomen én de prestaties te verbeteren. Maar is de uitvinding genoeg om het bedrijf de volgende honderd jaar door te krijgen?

Hoe is dit traject verlopen, wat maakt dit product zo uniek? Hoe speelt Christel in op nieuwe markten in o.a. het midden oosten, en met welke heikele punten moet je rekening houden als je wereldwijd producten exporteert?

Marc Schriemer - Groningse Serial Entrepreneur: iWink, Leovalor en tckl

In 2002 begon Marc samen met twee studievrienden, Simon en Jurriaan, het internetbedrijf iWink aan de keukentafel. In 10 jaar groeide dit uit tot een succesvolle web dienstverlener. Plezier en passie voor het werk stonden altijd centraal. Want als dat niet meer het geval zou zijn, dan is het beter om afscheid van elkaar te nemen.

Bijna 10 jaar later liet hij zich uitkopen, want de passie, die was weg. Tijdens dit traject liep hij tegen een interessant fenomeen aan: de bedrijfswaardering. Met dit idee startte hij zijn volgende business: Leovalor. En sinds een maand heeft hij twee kersverse investeringen binnen voor TCKL, zijn derde bedrijf, waarmee het regelen en vergeven van business en skybox seats voor clubs niet meer zo’n heisa is.

Past editions

Jessica Mills

Jessica Mills added an event 19 12 2017

Founder Talks #4
View

Founder Talks #4

In samenwerking met RTV Noord organiseert Founded in Groningen Founder Talks, waar we het vuur na aan de schenen van Groningse founders leggen. In een diepte interview met twee markante...

Other events

view calendar