Jessica Mills

Jessica Mills added an event 16 02 2019

26-03-2019

Founder Talks

Dinsdagavond 26 maart is het zover: de achtste editie van Founder Talks, dé ondernemerstalkshow voor en door Groningen. Met twee ambacht ondernemers voor wie hun verhaal enorm belangrijk is.

Maurits Tepper - Duurzaam boeren tegen alle trends in

Maurits Tepper is eigenaar van het bedrijf Reijnen Sealing, maar is vooral bezig met waar hij écht mee bezig wil zijn: boeren op een zo duurzaam mogelijke manier. Hij houdt de Groningse Blaarkop-koe in stand en voedt hem niet met 'rommel' van over de hele wereld, maar gewoon met gras uit de buurt. Dat hij zelf maait terwijl hij het natuurbeheer in de Onlanden doet.

Duurzamer kan het niet! Precies wat de politiek en de sector willen, toch? Het tegenovergestelde blijkt waar. Tepper moet door het vuur om zijn duurzame business in stand te houden - tot en met gesprekken met de staatssecretaris aan toe. Pittig? Ja. Maar: 'Je onderneemt pas als het ergens tegenaan schuurt.'

En de tweede gast?

Albert-Jan Swierstra - Brouwerij Martinus

Albert-Jan Swierstra had jarenlang een drukkersbedrijf in hartje Groningen - maar daar nog geld in verdienen in de tijd van digitalisering? Dat lukt niet. Dus gooide hij zijn pand om en startte hij samen met zijn zoon brouwerij Martinus. Één van de ongeveer 300 speciaalbiermerken die de afgelopen jaren in Nederland zijn ontstaan. Hoe gaat het Martinus lukken om die concurrentieslag te overleven?

De achtste editie van Founder Talks - dinsdag 26 maart 19:30 uur in het Groninger Forum aan het Hereplein. Met business, een band en een borrel. Tot dan!

Past editions

Jessica Mills

Jessica Mills added an event 19 12 2017

Founder Talks #4
View

Founder Talks #4

In samenwerking met RTV Noord organiseert Founded in Groningen Founder Talks, waar we het vuur na aan de schenen van Groningse founders leggen. In een diepte interview met twee markante...

Other events

view calendar