31-10-2018

Forward Hackathon

Hoe zorgen we ervoor dat alle vervuilende dieselbusjes van pakketbezorgers uit de binnenstad van Groningen verdwijnen? Hoe houden we de stoepen vrij van vrachtwagens? En hoe maken we ruimte op straat voor ambulances in noodsituaties?

Hoe wordt Groningen veiliger, meer leefbaar en beter bereikbaar? Deelnemers van de eerste Forward Hackathon bedenken tijdens Let’s Gro op 31 oktober binnen 20 uur een product of oplossing voor emissievrije stadslogistiek.

In 2014 tekende de gemeente Groningen de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (GD-ZES). Het doel hiervan is om een voor 2025 emissievrije stadslogistiek te creëren en daarmee ook de leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid van de binnenstad van Groningen te vergroten.

Tijdens Let’s Gro ondertekenen op dezelfde dag de gemeente Groningen, evofenedex, TLN, GCC, KHN, CVAH, TopDutch Logistics i.s.m. VNO-NCW, MKB Noord, RUG en EnergyExpo het Convenant Duurzame Stadslogistiek Groningen​. Deze partijen committeren zich aan tien concrete maatregelen (stappen) om de stedelijke logistiek te optimaliseren en te verduurzamen. Tijdens de eerste Forward Hackathon ontwikkelen deelnemende teams praktische oplossingen en/of producten die daaraan bijdragen.

Voorwaarde voor de oplossingen die de teams bedenken is de bijdrage aan het vergroten van de drie pijlers van Forward en de gemeente Groningen: leefbaarheid, veiligheid en bereikbaarheid. Een deskundige jury met ervaring op het gebied van stadslogistiek, innovatie en leefbaarheid beoordeelt de oplossingen op de mate van die drie pijlers, haalbaarheid en innovativiteit.

Wie verzint het beste businessmodel dat veiligheid, leefbaarheid en bereikbaarheid vergroot? Het winnende team gaat naar huis met 1000 euro prijzengeld.

Praktische informatie

Woensdag 31 oktober: inloop 15.30 uur / start hackathon 16.00 uur Donderdag 1 november: 11.30 uur prijsuitreiking
Locatie: CubeStee RoyalHaskoning DHV - Vismarkt, Groningen

Other events

view calendar