Jessica Mills

Jessica Mills added an event 23 04 2018

09-05-2018

Energietransitie: alle zeilen bijzetten, ook in ‘energiearme landen'

Duurzame energie wordt steeds goedkoper, maar zorgt dit voor een versnelling van de energietransitie? We moeten alle zeilen bijzetten en alle mogelijkheden voor de energietransitie benutten vindt Maurits Groen. Tijdens deze vierde Barn Talk op woensdag 9 mei benadrukt hij de urgente en vereiste energietransitie en de rol van ‘energiearme landen’; landen die vaak uit het oog worden verloren als het om de energietransitie gaat. Ten onrechte vindt Groen, want de positie en rol van deze landen kunnen cruciaal zijn.

Uitleg duurzame energie potentie

Uitleg duurzame energie potentie

Maurits Groen, de CEO van Waka Waka

Maurits is één van Nederlands bekendste energieondernemers. Al in 1982 richtte hij het eerste milieu communicatiebureau op waaruit vele adviezen over duurzaamheid aan overheden, bedrijven en NGO’s volgden. In 2006 schreef hij het boek ‘Een Ongemakkelijke Waarheid’ en organiseerde hij de première van de film van Al Gore, die hierbij ook zelf aanwezig was. Velen zullen hem kennen van zijn bedrijf ‘Waka-Waka’. Een duurzaam bedrijf dat ervoor zorgt dat iedereen energie van de zon kan gebruiken, bekende producten zijn de ledlampen op zonne-energie en de powerbanks op zonne-energie. Naast ‘Waka-Waka’ heeft hij ook Kipster opgericht; ’s werelds eerste klimaat neutrale kippenboerderij. Dit alles leverde hem in 2015 de benoeming tot ‘meest duurzame persoon van het jaar’ namens het dagblad Trouw op.

Tijdens deze Barn Talk werpt hij zijn licht op de ‘energiearme landen’. De positie en rol van deze landen blijven vaak onderbelicht terwijl ze zo belangrijk zijn. Dit staat centraal tijdens de lezing van Maurits Groen. Jonge ondernemers en energieprofessionals reageren op zijn verhaal en zetten daarmee aan tot een debat met de zaal.

Wat zijn Barn Talks ?

Barn Talks zijn verrassende debatten met altijd een hoofdgast met een inspirerend verhaal die het publiek kan meenemen in de debatten en gesprekken. De Barn Talks geven een extra impuls en netwerk voor energieprofessionals en andere geïnteresseerden rondom het thema energie.

Other events

view calendar