05-07-2018

Digital Health: de toekomst van de gezondheidszorg

Maak op 5 juli kennis met de zorg van de toekomst! Dan organiseert de Kamer van Koophandel namelijk samen met de Hanzehogeschool Groningen de bijeenkomst ‘Digital Health’. Aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen nemen experts je mee in hoe medische devices en data steeds meer bijdragen aan een doelmatige gezondheid. Zorg dat je erbij bent!

Keynote speaker Martijn de Groot over Digital Health.

Grote bedrijven zoals Apple, Google, Amazon, Samsung, maar ook duizenden kleine bedrijven en start-ups zijn bezig alternatieven te ontwikkelen voor het huidige zorgsysteem. Sneller, goedkoper en meer gepersonaliseerd. Eén van de verschuivingen is dat de regie en verantwoordelijkheid voor gezondheid steeds meer bij de burger zelf komt te liggen. Eén op de negen mensen in Nederland meet ook al zijn eigen gezondheid of conditie met bijvoorbeeld een bloeddrukmeter of activity tracker. "Geen hype, maar een onvermijdelijke ontwikkeling," stelt Martijn de Groot. "Zelfmeting is een onderdeel van de digitale revolutie die onze manier van doen en denken over gezondheid voorgoed aan het veranderen is." Tijdens zijn keynote vertelt Martijn wat dit betekent voor jouw bedrijf of instelling.

Workshops

Tijdens deze bijeenkomst worden er drie workshops gegeven, waar je als deelnemer twee van kunt uitkiezen die je graag zou willen bijwonen. De drie workshops waar je uit kunt kiezen zijn:
• Technologie voor het meten van je eigen gezondheid, door Martijn de Groot
• Cybersecurity van medische data en devices (open discussie), door Kelvin Klijnsma, bedrijfsadviseur
• Health Business Kansen in de Wij- economie, door Nynke Leistra, procesmanager bij het Centre of Expertise Healthy Ageing

Other events

view calendar